Esemény leírás

  1. GARANTÁLT SPORTPROGRAM – SPORTÁGVÁLASZTÓ, SPORTSZERBEMUTATÓ és SZABADIDŐS SPORTRENDEZVÉNY

 

  1. esemény

 

Időpont: 2018. augusztus 18. 09.00-15.15.

Helyszín: Nógrád megyei Kutasó település, sportpálya, Művelődési Ház és faluközpont.

 

  1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

A rendezvényünk fő célja a szabadidősport tevékenységek elterjesztése, megismertetése, fizikailag inaktív életvitelt folytató személyek bevonása, a hozzáférés javítása, különösen a hátrányos helyzetű célcsoportok, fogyatékkal élők számára, továbbá az egészséges életvezetési kompetenciák fejlesztése, amely hozzájárul a lakosság egészségi állapotának javításához, hosszútávon pedig a lakosság stabilabb munkaerő-piaci részvételéhez a régióban.

A rendezvényünk célja, hogy fejlődjön a Kutasón és környékén élő lakosság egészséges életvezetéssel összefüggő kompetenciája, így különösen kerüljön birtokába a rendszeres testmozgás egészségjavító és egészségmegtartó hatásaival összefüggő ismereteknek, készségeknek, képességeknek, attitűdöknek.

Az itt élők minél nagyobb hányada válasszon magának olyan mozgásformát, szabadidős vagy rekreációs sporttevékenységet, melyet élethosszig gyakorolhat. Javuljon a szabadidősport szolgáltatások elérésének lehetősége a hátrányos helyzetű, különösen szegénységben élő családok számára, javuljanak az esélyegyenlőség, és a társadalmi befogadás feltételei a szabadidősportban.

 

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

A rendezvényeinkre az előzetes felkészülés során pontos cselekvési terv lett készítve, amelyben minden közreműködőnek (animátornak és szakmai megvalósítónak) meghatároztuk a konkrét feladatkörét.

Regisztrációs rögzítés során jelenléti ívek lettek kitöltve, jeleztük rajta a résztvevők számára kiadott azonosító karszalag számát. A regisztrált résztvevők kaptak egy üveg ásványvizet (0,5 l), étkezésre feljogosító tiketett és egy projekt-ismertető kiadványt.

A programmegvalósítást követő fórumon, a  kiértékelés során rögzítettük, hogy a vállalt  220 fős részvételi minimum létszámot teljesítettük.

A sportprogram megvalósult elemei voltak: futball bajnokság, buborékfoci, lézerharc, íjharc, trambulin, kosárlabda, röplabda, lábtenisz, asztalitenisz, csocsó, ökölvívás, zumba, segway, lovaglás, lovaskocsizás, kerékpár túra a sportpályán és környékán. A helyszínek előkészítését a szerződött rendezvényszervező cég animátorai, valamint a pályázatunkban résztvevő szakmai megvalósító munkatársak pontosan elvégezték, a cselekvési tervnek megfelelően. A program lebonyolítása sikeres és színvonalas volt. A programkínálat legnépszerűbb elemei voltak: buborékfoci, lézerharc, íjharc, segway, zumba. A kosárlabdát, röplabdát és a lábteniszt viszonylag kevesen választották.

Az ebéd egy főzőverseny során elkészült ételek feltálalásából állt, a faluközpontban, a regisztációkor kiosztott ebédjegyek ellenében. Ízletes ételeket kaptak a résztvevők. A jövőben törekednünk kell rá, hogy az étkezés időpontja elkülönűljön a folyamatos sportprogramoktól.

A jelenléti ívek kitöltését a pályázatunk megvalósítására alkalmazott szakmai megvalósító munkatársak végezték.


  • A rendezvényen részt vett: 224 fő.

 

Kelt.: Eger-Kutasó, 2018. augusztus 18.

 


Fórum 1.

 

  1. sz. GARANTÁLT SPORTPROGRAM – SPORTÁGVÁLASZTÓ, SPORTSZERBEMUTATÓ és SZABADIDŐS SPORTRENDEZVÉNY

                                                                          

Helyszín: Nógrád megyei Kutasó, Művelődési Ház.

Időpont: 2018.08.18. 15.15-16.15.

A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

 

A sportnap után, a kutasói Művelődési Házban rendezett fórumon először a résztvevők meghallgatták dr. Honfi László rövid előadását az egészség és a szabadidő eltöltése témakörében. Sok kérdést tettek fel a résztvevők az egészséges életmóddal és a szabadidősporttal kapcsolatban. A szabadidősport témájában élénk vita is kialakult annak fontosságáról, és arról, hogy a kis falvakban adódó lehetőségek milyenek.

Ezt követően a megrendezett sportnap kiértékelésére került sor. A szakmai vezető bevezető gondolatai után arra a kérdésre kerestük a választ, hogy a napi szabadidősport rendezvény hogy sikerült, mit találtak jónak a résztvevők, és milyen további javaslataik vannak.

A sportnapot minden hozzászóló résztvevő sikeresnek, jól szervezettnek és nagyon színvonalasnak ítélte. Nagyon élvezték az új szabadidős lehetőségeket, így a buborékfocit, a lézerharcot, az íjharcot, a segwayt, de a többi szabadidősportos lehetőségről is jó véleménnyel voltak. Évente akár többször is szeretnének hasonló színvonalú szabadidősportos rendezvényeket.

A résztvevők a rendezés színvonala mellett elégedettek voltak a nyújtott étkezéssel is.

A rendezvénnyel kapcsolatban kritika, vagy negatív vélemény senki részéről nem merült fel.

Skip to content