Esemény leírás

 

A SÉRÜLÉSEK ÉS MEGELŐZÉSÜK A SZABADIDŐS,

REKREÁCIÓS ÉS SPORTFOGLALKOZÁSOKON

 

  1. ESEMÉNY

 

Helyszín: Gasthaus Panzió, 3348. Szilvásvárad, Egri út 27.

 

Időpont: 2018. december 15 (szombat), 10.00-12.00.

 

A programcsoport címe: A nemzetközi együttműködés keretében kompetenciafejlesztés, tréning, terepmunka megvalósítása.

 

  1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

Jelen projektünk célja a szabadidő eltöltés és szabadidősport területén fellelhető nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

A projekt közvetlen célcsoportjának tekinthető a projektbe bevont, szabadidős és szabadidősport területen dolgozó hazai és külhoni szakemberek csoportja, valamint az együttműködők által elért és bevonásra kerülő szakemberek.

Közvetlen cél a hazai és külföldi szabadidő eltöltés és a szabadidősport területein működő civil szervezetek vezetőinak és tagjainak véleménnyílvánítási lehetőség biztosítása az szabadidősport egészségögyi kérdéseiről és a sportsérülésekről, illetve szakszerű ismeretekkeel kívánjuk ellátni őket a jelzett témában.

 

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

A rendezvényre legalább 22 fő részvételére számítottunk, ennek érdekében 55 meghívót küldtünk. A szokásos résztvevők mellett meghívtuk Szilvásvárad, Nagyvisnyó, Mikófalva, Balaton, Bekölce és Bélapátfalva szabadidős civil szervezetei vezetőit, akik a meghívásnak szép számban eleget is tettek.

A rendezvény lebonyolítása előtt egy héttel projektértekezleten beszéltük meg a legfontosabb feladatokat. A projektértekezleten történő megállapodás alapján az előkészítésben és a lebonyolításban részt vett Erdélyi Mihály főtitkár, Bercsényi Sándor szakmai vezető, dr. Honfi Ferenc László szakmai vezető helyettes, Beke Renáta szakmai megvalósító és Doktorcsik Ilona. A regisztrációért Beke Renáta és Doktorcsik Ilona felelt. A téma előadóját (dr Kincses Miklós orvos, baleseti sebész) Erdélyi Mihály kérte fel. A szakmai programot dr. Honfi Ferenc László vezette le. A szállást és étkezést Erdélyi Mihály intézte. A terem berendezéséért Beke Renáta és Doktorcsik Ilona felelt.

Dr. Kincses Miklós orvos bevezető előadását nagy figyelemmel és érdeklődéssel hallgatták a résztvevők. A sérülések megelőzéséről, a műtéti beavatkozásokról is szólt az előadás, a követő megbeszélésen a kezeléshez használt eszközöket is bemutatta az előadó. Az egyik legfontosabb eszköz a megelőzésre a szakszerű általános és speciális bemelegités, illetve a sportkörnyezet baleset-mentessé tétele. A szakmai programon a résztvevő hazai és külföldi szabadidős szervezetek vezetői is elmondták a náluk meglévő, a témával kapcsolatos problémákat, és sok érdekes kérdésre kaptak választ az előadótól.

 

A foglalkozás elérte célját.

 

A rendezvényen részt vett 31 fő, kötelező 22 fő.

 

 

Kelt.: Eger-Szilvásvárad, 2018.12.15.

Megszakítás