Esemény leírás

 

Tapasztalatcsere a szabadidő eltöltés, a kultúra és a

szabadidősport területén működő szervezetek

 vezetői és tagjai részére

(szakmai megbeszélés)

  1. Esemény

 

Időpont:  2018. október 07. vasárnap, 09.00-11.00.

Helyszín:  3324 Felsőtárkány, Fő út 313.

Földrajzi koordináták: É 47° 58′ 44″, K 20° 25′ 50″

Telefon: +36 20 313 4980; +36 36 534 075: +3636537075

E-mail: sziklafogado@freemail.hu

 

A programcsoport neve: Nemzetközi hálózatépítés.

 

  1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

A projekt és a 6. program célja a szabadidő eltöltés és a szabadidősport területén fellelhető nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

A projekt közvetlen célcsoportjának tekinthető a projektbe bevont, szabadidős és szabadidősport területen dolgozó hazai és külhoni szakemberek csoportja, valamint az együttműködők által elért és bevonásra kerülő szakemberek.

Közvetlen cél a résztvevők jó gyakorlatainak konkrét megismerése, összegyűjtése, továbbá tanuljunk egymástól. Tapasztalatszerzés is a célok egyike.

 

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

Azért, hogy minél több szabadidős szervezet képviselője legyen jelen, a szabadidős és szabadidősportos szervezetek mellett kulturális civil szervezeteket is meghívtunk, csakúgy, mint a fogyatékkal élők szervezeteit is.

A rendezvény lebonyolítása előtt egy héttel pontosítottuk a névre szóló feladatokat. Az előkészítésben és a lebonyolításban részt vett Erdélyi Mihály főtitkár, Bercsényi Sándor szakmai vezető, dr. Honfi László szakmai vezető helyettes, Beke Renáta szakmai megvalósító és Doktorcsik Ilona.

A terem berendezését, előkészítését Bercsényi Sándor és Beke Renáta végezte. ATapasztalatcsere a szabadidő eltöltés, a kultúra és a szabadidősport területén működő szervezetek vezetői és tagjai részére című szakmai megbeszélést Erdélyi Mihály főtitkár és dr. Honfi Ferenc László szakmai megvalósító vezette le. A szakmai megbeszélésen a résztvevő szervezetek vezetői részletezték a tevékenységi területükön működő jó gyakorlatokat, amelyeket összegyűjtöttünk, mert a projekt végén azokat dokumentálnunk kell. A jó gyakorlatokat minden résztvevő lejegyezte, hogy otthon azokat alkalmazhassa.

A szakmai megbeszélésen arra is választ kerestünk, milyen módszerekkel, hogyan lehet a hátrányos helyzetű településeken élő embereket elérni, megérenteni, szabadidős tevékenységekbe bevonni. Ebben a kérdésben nagyon különböző, néha egymásnak ellentmondó vélemnyek hangzottak el, amiben egyetértettünk, hogy a ma meglévő elektronikus közösségi média valóban komoly sgítséget jelenthet ebben a kérdésben, de mindenképpen a sokcsatornás megközelítés lehet a siker záloga.

Ez a program is elérte célját.

 

A rendezvényen részt vett: 35 fő, kötelező 27 fő.

 

Kelt.: Eger_Felsőtárkány, 2018. október 07.

Megszakítás