Esemény leírás

 

Vita a projekt résztvevők hálózatba szervezési lehetőségeinek

társadalmi, politikai, jogi, pénzügyi, szervezeti kérdéseiről

(fórum)

  1. esemény

                         

Időpont: 2018. október 06. szombat, 11.00-13.00.

Helyszín: 3324 Felsőtárkány, Fő út 313.

Földrajzi koordináták: É 47° 58′ 44″, K 20° 25′ 50″

Telefon: +36 20 313 4980; +36 36 534 075: +3636537075

E-mail: sziklafogado@freemail.hu

 

A programcsoport neve: Nemzetközi hálózatépítés.

 

  1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

A projekt és az 5. program célja a szabadidő eltöltés és szabadidősport területén fellelhető nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

A projekt közvetlen célcsoportjának tekinthető a projektbe bevont, szabadidős és szabadidősport területen dolgozó hazai és külhoni szakemberek csoportja, valamint az együttműködők által elért és bevonásra kerülő szakemberek.

Közvetlen cél a résztvevők hálózatba szervezési lehetőségének megvitatása társadalmi, politikai, jogi, pénzügyi, szervezeti oldalról megközelítve.

 

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

A korábbi programok kapcsán sikerült egy elvi megállapodást kialakítani a résztvevőknek arról, hogy a szabaidős, kulturális és szabadisősportos szervezeteket hálózatba kell szervezni, mindezt az együttműködés hatékonyságának növelése céljából. Ezt a kérdéskört tovább gondoltuk, tárgyaltuk, annak társadalmi, politikai, jogi, pénzügyi, valamint szervezeti kérdéseit is górcső alá vettük, irányított beszélgetés, vita formájában.

Szakembereket is meghívtunk, Weisz Norbert jogászt és dr. Kincses Miklósné pénzügyi-adóügyi szakértőt. Az ő felkérésüket Erdélyi Mihály főtitkár végezte.

A vita során kiderült, hogy a határokon átnyúló együttműködésekre hatalmas társadalmi igény van, a határok mindkét oldalán. Jelentős mindkét oldalon az az elmaradott viszonyok között élő, hátrányos helyzetű népesség, akiknek nagy szükségük van az egészséggel, a szabadidő eltöltéssel, a kultúrával és a szabadidősporttal kapcsolatos ismeretek megszerzésére.

Az együttműködés jogi feltételei magyar részről megvannak, a külföldi jogi kérdések apró részleteinek tisztázására még érdemes odafigyelni.

A szabadidő eltöltés és a szabadidősport pénzügyi kérdései és lehetőségei eltérnek a hazai és külföldi szervezetek esetében, ezt a további munkánkban mindig szem előtt kell tartani.

A program előkészítésében és lebonyolításában a következő személyek vettek részt: Erdélyi Mihály főtitkár, Bercsényi Sándor szakmai vezető, dr. Honfi Ferenc László szakmai vezető helyettes, Beke Renáta szakmai megvalósító, Telekesné Mező Mária szakmai megvalósító, Doktorcsik Ilona. Feladatainkat a rendezvény előtt projektértekezleten beszéltük meg.

 

A rendezvényen részt vett: 35 fő, kötelező 27 fő.

 

Kelt.: Eger-Felsőtárkány, 2018. október 06.

Megszakítás