Esemény leírás

 

Regionális és határmenti együttműködési lehetőségek felkutatása  a szabadidő eltöltés, a kultúra és a szabadidősport, valamint a rekreációs lehetőségek területén

(kerekasztal beszélgetés)

 1. esemény

  Időpont: 

  2018. október 06. szombat, 09.00-11.00.

  Helyszín: 3324 Felsőtárkány, Fő út 313.

  Földrajzi koordináták: É 47° 58′ 44″, K 20° 25′ 50″

  Telefon: +36 20 313 4980; +36 36 534 075: +3636537075

  E-mail: sziklafogado@freemail.hu

A programcsoport neve: Nemzetközi hálózatépítés.

 

 1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

A projekt célja a szabadidő eltöltés és szabadidősport területén fellelhető nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

A projekt közvetlen célcsoportjának tekinthető a projektbe bevont, szabadidős és szabadidősport területen dolgozó hazai és külhoni szakemberek csoportja, valamint az együttműködők által elért és bevonásra kerülő szakemberek.

Közvetlen cél a kétéves programsorozat témaköreinek  kiegészítése, a résztvevők érdeklődési körének megfelelően, valamint a résztvevők hálózatba szervezési lehetőségének megvitatása.

 

 1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

Regionális és határmenti együttműködési lehetőségek felkutatása a szabadidő eltöltés, a kultúra és a szabadidősport, valamint a rekreációs lehetőségek területén című, a Nemzetközi hálózatépítés programcsoportba tartozó téma feldolgozása kiválóan sikerült.

A téma feldolgozásában kitüntetett szerepe volt a résztvevő külföldi partnereinknek. Elöljáróban ragyogó és reális helyzetelemzésre került sor a hazai és a külföldi szakemberek részéről is.

A jelenlegi helyzet felvázolása után a lehetséges határmenti együttműködés került górcső alá. Mindkét oldalról javaslatok hangzottak el a jövőben megvalósítható együttműködésekről. Első körben minden résztvevő elérhetőségét rögzítettük. Megállapodtunk, hogy minden résztvevő szervezet elküldi részletes idei és jövő évi rendezvénytervét. Ezt az egyesületünk vezetői összesítik, és továbbítják a résztvevő szabadidős és szabadidősportos szervezet vezetőinek. Egymás rendezvényeit a jövőben rendszeresen, a lehetőségekhez mérten a leggyakrabban látogatjuk. A rendezvény-látogatási tapasztalatokat és a jó gyakorlatokat összegyűjtjük. Egy kutatást is tervezünk, a hazai és a külföldi szabadidő eltöltési szokásokat kívánjuk összehasonlítani. Szeretnénk a hazai és a külföldi szervezeteket hálózatba szervezni, aminek jogi akadályát nem látjuk, szervezeti formáját a közeljövőben megkeressük.

A téma feldolgozását Erdélyi Mihály főtitkár és dr. Honfi Ferenc László szakmai vezető helyettes irányított beszélgetés keretében vezette le, a program lebonyolításában részt vett továbbá Bercsényi Sándor szakmai vezető, Beke Renáta szakmai megvalósító és Doktorcsik Ilona is.

 

A rendezvényen részt vett: 35 fő, kötelező 27 fő.

 

Kelt.: Eger-Felsőtárkány,  2018. október 06.

Megszakítás