Esemény leírás

 

PROJEKTBEMUTATÓ+

A SZABADIDŐ ELTÖLTÉS, A KULTÚRA ÉS A SZABADIDŐSPORT TERÜLETÉN TEVÉKENYKEDŐ SZERVEZETEK VEZETŐINEK AJÁNLOTT KÉT ÉVES PROGRAM EGYEZTETÉSE 1.

 

  1. ESEMÉNY

 

Időpont: 2018. október 05. péntek, 10.30-12.30.

Helyszín: Felsőtárkány, Sziklaforrás Fogadó.

A programcsoport címe: Műhelymunka, a projekt költségvetéséből programterületen megvalósuló hazai tanulmányút vagy más forrásból megvalósuló külföldi tanulmányút szervezése.

 

  1. Tevékenység célja (aktuális tevékenységek általános leírása, céljai):

A projekt célja a szabadidő eltöltés és szabadidősport területén fellelhető nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

A projekt közvetlen célcsoportjának tekinthető a projektbe bevont, szabadidős és szabadidősport területen dolgozó hazai és külhoni szakemberek csoportja, valamint az együttműködők által elért és bevonásra kerülő szakemberek.

Közvetlen cél a kétéves projekt programsorozat témaköreinek  pontosítása, kiegészítése, a résztvevők érdeklődési körének megfelelően.

 

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

A meghívott 45 főből megjelent 35 fő, így a minimális elvárást (22 fő) jelentősen túlteljesítettük. Nagyon színes összetételű, a régió minden jelentős szabadidős szervezetét aktívan képviselő résztvevő gyűlt össze.

A regisztráció zökkenőmentesen zajlott le. Adatlapot is kitöltött mindenki, benne az összes elérhetőséggel, hogy a jövőbeni kommunikációt megkönnyítsük.

Mivel a rendezvényen jelentős számban vettek részt új szabadidős szervezetek vezetői és tagjai, ezért a   Projektbemutatót ismét napirendre tűztük, hogy az új emberek is tisztában legyenek pályázatunk alapvető céljaival, feladataival. Ez jelentősen növelte az új résztvevők aktivitását, hiszan a projektbemutatót (lásd ppt.) követően minden résztvevő megnyílvánult. A szabadidő eltöltés, a kultúra és a szabadidősport területén tevékenykedő szervezetek vezetőinek ajánlott két éves program egyeztetése 1. című program vitájábn nagy érdeklődést váltott ki a Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetség elnökének (Erdélyi Annamária) és főtitkárának (Erdélyi Mihály) hozzászólása. Nagyon érdekes információkat kaptunk külföldi partnereink képviselőitől (Agnesa Gyuánová, Csobo Zsuzsanna, Pósa Judit, Makó Ádám) is. Érdekes, mindenkit megérintő hozzászólása volt Lázár Tündének, aki több tiszanánai szervezetet is képviselt rendezvényünkön.

Nagyon értékes javaslatok hangzottak el arról, hogyan lehet és kell mgszólítani a hátrányos helyzetű települések lakóit a szabadidős tevékenyégekre.

A szabadidő eltöltéséről hazai és külföldi tapasztalatok és javaslatok hangzottak el. Meglepő volt, hogy Szlovákiában nincs közvetlen anyagi támogatása a szabadidős tevékenységeknek, pályázatok sem jelennek meg, csak esetleges szponzorok vannak, mégis működik a terület, mert sok önzetlen és lelkes önkéntes dolgozik benne, teljes meggyőződéssel, őszinte hozzáállással.

A javaslatokat beépítjük a projekt további menetébe. A foglalkozás teljes mértékben elérte célját.

A rendezvényen részt vett: 35 fő.

 

Kelt.: Eger-Felsőtárkány, 2018. október 05.

Megszakítás