AKIK SOKAT SEGÍTETTEK…4.

Mozgáskorlátozottak Borsodnádasdi Csoportja

 

Programjainkon a Mozgáskorlátozottak Csoportjának képviselőjén kívül, a Borsodnádasdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője és a helyi Közösségi Ház képviselője is részt vett, amit örömmel vettünk.

Helyzetbeszámolóikban a következő megoldásra váró témákat, feladatokat vetették fel a többi szervezet képviselőinek.

Borsodnádasdon a legnagyobb nemzetiség itt is, ahogy Északkelet-Magyarország egészére jellemzően, a cigányság,  sajnos a művelődési foglalkozásokon és a helyi sportéletben résztvevők számának változása negatív számokat mutat, a városban kétharmados részvételi csökkenést regisztráltak az egészséges élethez kapcsolódó programokban. Az érdektelenség jelentős.

Minden kezdeményezés ellenére a város helyi, specifikus rendezvényei is csak egy szűk réteget képesek megszólítani, ezen szeretnének a képviselők változtatni és minden jó tapasztalatot befogadni.

A jelenlévők közül a hasonló problémákkal küzdő települések és civil szervezetek képviselői: Átány Református Egyházközösség, Egyesület a társadalmi tőke fejlődéséért, Heves,Fekete István Könyvtár, Kulturális és Szabadidő Központ, Tiszanána, Komplex Gyermek és Ifjúságvédelmi Egyesület, Kömlő Népe Alapítvány és a Tiszanánai Ifjúsági Értékőrzők adtak már megoldott és megoldásra váró jó példákat és ötleteket.

Az általános, gyakran előforduló problémák mellett különösen sok információval látták el a résztvevőket a fogyatékkal élőket érintő nehézségek esetében.

Munkájukat, projektünkben való részvételüket ezúton is megköszönjük!

Megszakítás