AKIK SOKAT SEGÍTETTEK…2

Ormos Egészségmegörző Egyesület

 

Nagyon jól tudtunk együtt dolgozni az egyesülettel, kiváló partnerek voltak. Köszönjük a segítséget, a jövőben is számítunk rájuk.

Az egyesület az újonnan önállóvá vált község problémáit tárta a jelenlévő szervezetek elé megvitatásra és a jó példák befogadása céljából.

Kérdésként adták elő, hogyan lehetne megoldani a közösségi életnek, sportéletnek, egészségügyi-szociális ellátásnak és lakókörnyezetének megóvását, a község lakosai jó közérzetének biztosítása érdekében.

Kapcsolódva a hátrányos helyzetű lakosság, közülük is kiemelten a roma nemzetiség szegregált helyzete által ismerté vált problémák sürgős kezelésére.

A hasonló problémákkal küzdő települések jelen lévő képviselői szólaltak fel a műhelymunka során a megoldás témakörben: Átány Református Egyházközösség, Egyesület a társadalmi tőke fejlődéséért, Heves, Fekete István Könyvtár, Kulturális és Szabadidő Központ, Tiszanána, Komplex Gyermek és Ifjúságvédelmi Egyesület, Kömlő Népe Alapítvány és a Tiszanánai Ifjúsági Értékőrzők adtak már megoldott és megoldásra váró jó példákat és ötleteket.

 

 

 

Megszakítás