JÓ GYAKORLATOK 9.

Ózdon több jó gyakorlattal is megismerkedtek szakembereink, több figyelemre és követésre méltó, kiválóan működő kezdeményezésük, innovatív programjuk van.

Egy több szempontból is hátrányokkal küzdő város önkormányzata, civil szervezői, jó szándékú lakosai relatíve nem sok pénzből több érdekes programot szerveznek a HH-s és a HHH-s lakosok részére, akiknek a száma jelentős a városban.

  • Az egyik vállalkozó lovastanyáján, az önkormányzat, a vállalkozó és más támogatók segítségével minden évben megrendezik a Pünkösdi Királyság sportnapot, ahol rengeteg roma fiatal számára biztosítanak sportból adódó örömet, sportolási lehetőséget, javítva ezzel életminőségüket..
  • Évente Majális Fesztivált rendeznek, amire sportprogramokkal is rácsatlakoznak, ez is egy újabb lehetőség a hátrányos helyzetű ózdiak számára.

Élő sport példaképeket mutatnak be, vidám sportprogramot állítanak össze, érmet és oklevelet is adnak a helyezetteknek, amivel hosszú távon motiválják a HH-s fiatalokat.

  • Egy régi hagyományt elevenítettek fel fiatalok részére: vonattal elutaznak a Sajó folyóhoz, ahol ingyenes kajakozási lehetőséget biztosítanak számukra. A kajakozás kiváló szabadidősportos eszköz, amit sok fiatal vesz igénybe ezen az ötletes rendezvényen.
  • Az Ózdon és környékén megrendezésre kerülő szabadidős táborok programjaiba kötelező beépíteni a sportot, mint személyiségformáló eszközrendszert. Ez garanciát jelent arra, hogy a fizikai aktivitás megjelenjen a tábor kínálatában.

 

Megszakítás