JÓ GYAKORLATOK 5.

A tiszanánai tanulmányutunk megtudták a jelenlévők, hogy az egyik legfontosabb eszköz a sérülések, balesetek, elváltozások megelőzésére a szakszerű általános és speciális bemelegítés, illetve a sportkörnyezet balesetmentessé tétele.

A jól elsajátított sportági technika is segíthet a sérülések megelőzésében. 

A szabadidő sportolók gyakrabban sérülnek meg sportolás közben, mint a versenysportolók. Megszívlelendő javaslat volt minden résztvevőnek, hogy a szervezetükben sportolók minden foglalkozás előtt alaposan és szakszerűen melegítsenek be, folyamatosan tökéletesítsék a sportági technikájukat, a sportvezetők és az edzők pedig minden erejükkel teremtsék meg a balesetmentes sportoláshoz elengedhetetlen sportkörnyezetet.

A sérülések megelőzésének lehetőségeiről több információra lenne szükségük a szabadidejükben sportolóknak. Erre érdemes lenne egy jól érthető, egyértelmű szakanyagot készíteni, és azt minél több szabadidősport egyesületbe el kellene juttatni.

A település háziorvosának és testnevelő tanárának felelőssége, szemléletformáló szerepe is fontos lehet ebben a kérdésben, ezen a területen komoly lehetőségek rejlenek még.

Megszakítás