JÓ GYAKORLATOK 2.

Felsőtárkányi tanulmányutunkon megtudtuk a jelenlévő szakemberektől és vendéglátóinktól, hogy a szabadban űzött szabadidős tevékenységek hatékonysága nagyobb, a természeti erők (napfény, víz, levegő, tengerszint feletti magasság) pozitív többlet hatása miatt, ezért a természet adta lehetőségek jobb kihasználására lenne szükség a társadalmi befogadást segítő szabadidősportban, minden évszakban.

A rendezvényszervezés szempontjából fontos a pontos előkészítés, a motiválás, az információs csatornák jó kihasználása. Komoly logisztikai feladatokat kell megoldani, ami hosszabb előkészületeket igényel. Ez különösen a nagy létszámú tájfutó versenyekre igaz.

A szabadidős foglalkozásaikon az egészségtudat fejlesztését is meg kell oldani szemléletformáló, interaktív eszközökkel, technikákkal, módszerekkel.

A jövőben a fizikai, vagy szellemi aktivitással járó szabadidő eltöltési lehetőségeket kell előnyben részesíteni.

A szabadidősportban több képzett szakemberre lenne szükség, főleg a kisebb településeken, ami a lemaradást tovább fokozza a jelentős számú hátrányos helyzetű falvakban.

A sportszakemberképzésben teret kellene találni a túravezetői képesítésnek, beépítve a modern turisztikai eszközhasználatának ismereteit is.

Megszakítás