MŰHELYMUNKA (3).

NEMZETKÖZI EGYÜTTMŰKÖDÉS FEJLESZTÉSE

 

 Időpont: 2018. október 11. 10:00-14:00.

 Helyszín: Zsóka Büfé, 3252. Erdőkövesd, Hunyadi János utca 113. (A fogadó szervezet az utolsó pillanatban módosította a projekt helyszínét, a Művelődési Ház helyett a Zsóka Büfé lett a program helyszíne.).

A programcsoport címe: Műhelymunka (3).

A szakmai beszámolót összeállította: Lázár Rita EVÚK képviselő.

 

A rendezvényen részt vett: 35 fő.

 

  1. Tevékenység célja:

Cél a szabadidő eltöltés és a szabadidősport területén fellelhető hazai és nemzetközi tapasztalatok és jó gyakorlatok megismerése, kipróbálása és ajánlások kidolgozása a magyarországi alkalmazásra.

Cél továbbá a szabadidős tevékenységek és a szabadidősport megismerése nemzetközi együttműködésben.

  1. A megvalósított tevékenységek leírása, szakmai összefoglaló:

A környék minden jelentős szabadidős szervezetét aktívan képviselő résztvevő gyűlt össze a már eddig megismert hazai és külföldi szervezetek tagjaival együtt. A regisztráció zökkenőmentesen zajlott le.

A szabadidő eltöltés és a szabadidősport elterjedését akadályozó tényezőket gyűjtötték először össze a jelenlévők. Ezek például a kevés szabadidő, érdektelenség, egészségtudat hiánya, alacsony jövedelem, nagycsalád, kevés sportolási lehetőség,

 

sporteszközök hiánya. A szlovák területen hasonló helyzetről számoltak be a jelenlévők, ha lehet, még rosszabb körülmények és lehetőségek jellemzik a területet, amit egy korábbi találkozásunk alkalmával már részletesen ismertettek vendégeink.

A közös gondolkodás, a nemzetközi együttműködés segíti a területen fellelhető problémák kezelését. A nemzetközi együttműködés fontosságában és sikerességében minden résztvevő egyetértett. Elhatároztuk, hogy a jövőben tájékoztatjuk egymást rendezvényeinkről, és gyakrabban látogatjuk egymás rendezvényeit.

A foglalkozás hozadéka, eredménye, hogy a szabadidő eltöltéséről és a szabadidősportról érdekes hazai és külföldi tapasztalatok és javaslatok hangzottak el, amit a fentiekben ismertettünk.

Külföldi résztvevőink voltak: (Tamaš Bartušek – Medvesalja P-T., Pósa Judit – Pósa Lajos Társaság). A foglalkozás teljes mértékben elérte célját.

 

    Kelt.: Eger, 2018. október 11.

Megszakítás