A SZABADIDŐS ÉS MUNKAHELYI SPORTSZÖVETSÉG BEMUTATÁSA

Heves Megyében a szabadidősport nem rendelkezett szervezett szövetségi nyilvántartással, egységes szövetségi rendszerrel, nyilvántartott verseny és programrendszerrel. A kistérségi körzetekből, falvakból, szinte teljesen eltűnt a szabadidősport (sport) szervezettsége, tervezetsége, fejlesztésére irányuló törekvés és az arra fordítandó anyagi ráfordítás biztosítása is, de főleg szervezetlen, csak spontán zajló szabadidős és munkahelyi sporteseményekkel vagy profitérdekeltségű show-gálákkal találkozhatunk, ezért próbálta a Heves Megyei Szabadidősport Szövetség újból rendszerbe foglalni, újjáéleszteni a kistelepülési sportéletet is. A szervezetépítés mellett a lakossági szabadidősport lehetőségek biztosítása és kiszolgálása is fontos feladat volt, mellette munkatársain az óvodákban, iskolákban fejtettek ki sportágbemutató foglalkozásokat. Évente megyénkben kiemelkedő eseményként egy-egy alkalommal a Kistérségek megyei közös sporttalálkozóit is megrendeztük. Folyamatosan bekapcsolódtunk a társszervezetek versenyrendszerének működtetésébe a rendezvényszervezés és működtetés területén, például a Heves Megyei Ökölvívó Szövetség évente ismétlődő, nagysikerű Dobó téri Boksz – Gáláiba és az Egri Komplex Közhasznú Egyesület Ifjúsági Forgatag Fesztivál rendezvényeibe. 2010-től folyamatosan társszervezői, társrendezői voltunk a Dr. Bátorfi Team Triatlon Klub országos versenyinek, bajnokságainak rendezésében.  Első önálló nagy rendezvényünket 2011-ben rendeztük meg Felsőtárkány község területén és a Bükk hegység kijelölt területein, 2011. április 29. – május 02. között  „Mozdulj Heves” elnevezéssel, a NEMFI által, SPO-SE-11/A/011 sz. és a HMÖ-E 1/2011/211sz. pályázatok elnyerése révén, 30.000 regisztrált résztvevővel. Ezután rendezvényeinket kiterjesztettük Heves Megye egész területére, bevonva a Tisza-tó környékét is. 2015-ben névváltoztatás következett be, amely már azt jelentette, hogy Heves megyén kívül is folytattuk rendezvényeink megvalósítását, már az új elnevezéssel, Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetség név alatt. A Szabadidős és Munkahelyi Sportszövetség megalakulása óta, 2010-től folyamatosan az alábbi tevékenységeket is végzi:
  • szervezetépítés, (megyei egyesületek feldolgozása – rendszerezése),
  • versenynaptár – versenyrendszer építés és kezelés,
  • érdekképviselet, (szövetségünk egyesületi tagjai részére),
  • pályázati tanácsadás, (szövetségünk egyesületi tagjai részére),
  • pályázatok megvalósítása,
  • sportszakember képzés, (szövetségünk egyesületi tagjai részére),
  • tehetségkutatás, tehetséggondozás, (tehetséges fiatalok felkutatása, sportegyesületekhez való irányítása),
  • rendezvényszervezés, (saját rendezvényeink sporteseményeink és társ sportszervezetek eseményeinek szervezése – lebonyolítása).
Szervezetünknek 32 egyesület,16 munkahelyi sportkör és 6 civil szervezet taggal rendelkezik, szakembereink saját egyesületi – szakmai területeinkből állnak folyamatosan rendelkezésre. 2017-ben úgy határoztunk, hogy pályázunk az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) „Transznacionális együttműködések megvalósítása” elnevezésű projektre. A szakmai bejegyzésekben a pályázatunk megvalósulásának folyamatát közvetlen stílusban, rövid bejegyzések formájában mutatjuk be honlapunk olvasói részére.   Az első bejegyzésekben bemutatjuk a pályázatot és annak kereteit, amelyek behatárolják munkánkat. Valamint megismerhetik partnereinket, akikkel együtt dolgozunk.  
Megszakítás